Już w poniedziałek, 11 września 2017, ruszy IV edycja zabrzańskiego Festiwalu Smaku. W dniach od 11–15.09. będzie można próbować popisowych dań Szefów Kuchni w wyjątkowo atrakcyjnych cenach. Głównym założeniem festiwalu jest zachęcenie mieszkańców do odkrywania nowych smaków oraz odwiedzania najlepszych lokali w mieście.
Podczas imprezy kulinarnej restauracje serwować będą potrawy w cenie 20 zł za przystawkę oraz danie główne, zaś za zestaw: napój plus deser w kawiarniach zapłacimy tylko 10 zł.
Jednym z uczestników tegorocznej edycji festiwalu jest nasza Restauracja „Atmosfera” (3 Maja 122a, Zabrze), która w tych dniach oferować będzie swoim Klientom:
– delikatny tatar wołowy – świeża polska wołowina z klasycznymi dodatkami,
– świeże mule w klasycznej odsłonie na białym winie lub z pikantną salsą.
– Crème Brulee, łączący aksamitny smak śmietany z nutką wanilii.
Inauguracja IV edycji zabrzańskiego Festiwalu Restauracji odbędzie się w piątek, 8 września 2017 r., między 13:00 a 19:00 na Kąpielisku Leśnym (Zabrze Maciejów, ul. Srebrna 10).
Podczas Pikniku będzie można skosztować festiwalowych potraw, zobaczyć pokazy taneczne i fitness, skorzystać z zabiegów kosmetycznych i masażu, a dla dzieci przewidziane zostały liczne atrakcje i konkursy z nagrodami!
Serdecznie zapraszamy!