skip to Main Content
Menu

Szlachetność diamentu to nasza inspiracja. Doskonała jakość to nasz cel.
Staranni, precyzyjni i ciekawi świata, zadbamy o każdy aspekt samopoczucia naszego Gościa.

Zapraszamy do stołu!

Różnorodne kuchnie restauracji Hoteli Diament powstały z sentymentu do polskiej tradycji, zakorzenionej regionalności oraz ciekawości świata. Przywiązując ogromną wagę do składników, serwujemy niebanalne dania, które zaspokoją nawet najbardziej wymagające podniebienia. Klimatyczne wnętrza zachęcają do świętowania ważnych momentów, a każdy Gość odnajduje własną, kulinarną przestrzeń.

Prawdziwa polska gościnność da się poznać podczas organizacji różnego rodzaju spotkań rodzinnych czy biznesowych. Wystawne i eleganckie sale są idealnym miejscem na komunie, wesela czy bankiety, zaś te bardziej kameralne, świetnie się sprawdzą podczas randki czy biznes lunchu.

Poznaj nasze menu skomponowane na bazie sezonowych produktów i przeżyj z nami prawdziwie kulinarną podróż!

Poznaj nasze restauracje!

Gliwice | ul. Zwycięstwa 30

Restauracja Poziom i Lobby Bar & Live cooking znajdują się w XIX wiecznej kamienicy Hotelu Diament Plaza, w samym centrum miasta Gliwice. Historyczna cegła i nowoczesny kamień, którymi są pokryte ściany wnętrza, stanowią idealne połączenie stylów, wyróżniając tym samym restaurację na kulinarnej mapie miasta. Menu proponuje najlepsze dania z tradycyjnej kuchni polskiej z akcentami śródziemnomorskiego klimatu. Finezję smaku i zapachu, dopełniają wyselekcjonowane wina.
Restauracja Poziom+ to zdobywca nagrody Award of Excellence – 1 widelec podczas IX edycji Przewodnika Poland 100 Best Restaurants 2019.

czytaj więcej >>

Zabrze | ul. 3-go Maja 122a

Restauracja Diament to wyjątkowe miejsce położone w zielonej części miasta Zabrze, tuż obok klimatycznego parku im. Pileckiego, którego strzegą dwa żeliwne lwy. Stanowi mieszankę barwnej kuchni, romantycznego nastroju oraz obsługi na najwyższym poziomie. Świeże wnętrze restauracji, jak i pokaźny taras powodują, że każdy Gość czuje się swobodnie. Główną atrakcją, przygotowaną z wielką starannością są grille teppanyaki – charakterystyczne dla tradycji dalekowschodniej gorące płyty, dzięki którym posiłek staje się wydarzeniem kulinarno-towarzyskim.

czytaj więcej >>

Chorzów | ul. Paderewskiego 35

Restauracja Cesarska mieści się w Hotelu Diament Arsenal w Chorzowie, a swoją nazwę zawdzięcza prawdziwie pałacowym wnętrzom. Doskonała lokalizacja tuż obok pięknego Parku Śląskiego oraz elegancki klimat i wyszukane menu, powodują, że restauracja cieszy się dużym uznaniem Gości. Serwowane są kultowe specjały kuchni śródziemnomorskiej i polskiej, w których zasmakują zarówno miłośnicy owoców morza, jak i tradycyjnych pierogów. .

czytaj więcej >>

Katowice | al. Korfantego 35

Restauracja Śląska położona jest w samym centrum województwa. Zwiedzając Katowice nie sposób przejść obojętnie obok ikony tego miasta – legendarnego Spodka. Projektując restaurację, mieszczącą się w jego wnętrzu, oczywistym było, że musi ona kultywować tradycje regionalne zarówno w serwowanym menu jak i klimacie wnętrza. Szczypta humoru i połączenie tradycji z nowoczesnym tchnieniem to słowa najlepiej oddające charakter restauracji. „Od sznity z tustym… po konski ozora cielynckiego!” – serwowane potrawy spotykają się z duża aprobatą Gości.

czytaj więcej >>

Siemianowice Śląskie | ul. Olimpijska 4

Restauracja Vacanza urządzona jest w przytulnym włoskim klimacie i mieści się w Hotelu Diament w Siemianowicach Śląskich. Specjalnością szefa kuchni, są tradycyjne dania kuchni śródziemnomorskiej oraz polskiej. Wnętrza restauracji, które mogą łącznie pomieścić do 150 osób, przestronny włoski taras z grillem letnim do 40 osób oraz klimatyczny ogród stanowią świetną propozycję na organizację wesel i przyjęć okolicznościowych w iście włoskim klimacie.

czytaj więcej >>

Katowice | ul. Wita Stwosza 37 Wrocław | ul. Muchoborska 10 Ustroń | ul. Zdrojowa 3

Restauracja Atmosfera to miejsca z wyśmienitą kuchnią i profesjonalną obsługą, idealne na rodzinne posiłki, spotkania biznesowe oraz organizację imprez okolicznościowych. Dania przygotowywane przez Szefów Kuchni odznaczają się nie tylko wykwintnym smakiem, lecz także oryginalnym sposobem podania. Starannie dobrane składniki zadowolą najbardziej wymagające podniebienia. Potrawy zmieniają się wraz z porami roku, a Goście mają możliwość rozkoszowania się sezonowymi specjałami.

Ustroń | Wrocław | Katowice

Back To Top
×Close search
Search