Już tej jesieni wielkie otwarcie nowej restauracji w Gliwicach. Przy ulicy Zwycięstwa, w zabytkowej kamienicy powstanie Restauracja POZIOM food&wine.
Szefem kuchni nowej restauracji będzie Łukasz Rak – jak sam mówi o sobie: kucharz /kreator i pasjonat rodzimej kuchni /patriota.
Przez wiele lat pracując i praktykując w wielu restauracjach, zetknął się z takimi sławami jak Paweł Oszczyk czy Giancarlo Russo, którzy jak twierdzi „mieli decydujący wpływ na jego karierę”. Łukasz Rak, często sam siebie nazywa małym odbiorcą talentu i daru otrzymanego od Boga, co pozwala mu na tworzenie rodzimej polskiej kuchni z akcentami kuchni śródziemnomorskiej w oparciu o naturę i jej różnorodność.
Drodzy goście,
Mam nadzieję, że moja pionierska wizja współczesnej kuchni polskiej z akcentami kuchni śródziemnomorskiej, zdobędzie uznanie nie tylko w rodzimych Gliwicach, a także wyjdzie poza granice naszego kraju.
Zapraszam…
Odkryję przed Państwem finezję smaku i zapachu.
Restauracja POZIOM będzie działać w czterogwiazdkowym Hotelu Diament Plaza Gliwice.