skip to Main Content
Menu

Wino dla Pani i Pana

Zawsze byłem przeciwnikiem nazywania określonych typów win jako „męskie” czy „damskie”. Nigdy też nie przekonywały mnie, rozpowszechnione w tej materii…

Czytaj dalej

Odwiedzamy śląskie szkoły

Wraz z rozpoczęciem kolejnego semestru nauki na kierunkach „Zarządzanie Hotelem” oraz „Zarządzanie Obiektem Hotelarskim" na Politechnice Śląskiej, wystartował program informacyjny…

Czytaj dalej

5 kroków do poznania Prosecco

Sławomir Chrzczonowicz - ekspert i znawca win, specjalnie dla Hoteli Diament opowiada o włoskim winie musującym Prosecco.   Co to…

Czytaj dalej

Dzień Kobiet ze Sławomirem Chrzczonowiczem

Spędź Dzień Kobiet w doborowym towarzystwie w Restauracji Cesarskiej w Hotelu Diament Arsenal Palace w Chorzowie! Menu degustacyjne i specjalnie…

Czytaj dalej

Spotkania z biznesem w Hotelu Diament Vacanza

Spotkanie z szefem kuchni, wypiek pizzy idealnej oraz inspirujące rozmowy o tym, jak wygląda praca hotelarza. Tak wyglądały odwiedziny uczestników…

Czytaj dalej

Marquis de Bel Aires na romantyczną kolację walentynkową

Zbliżające się Walentynki to niewątpliwie doskonała okazja na romantyczne tête-à-tête z bliską osobą, na które często trudno uchwycić właściwy moment…

Czytaj dalej

Zimowe Dni Rodziny w Ustroniu

Zimowy klimat Beskidów sprzyja wypoczynkowi w gronie najbliższych. By umilić pobyt każdego z gości przyjeżdżających na rodzinny odpoczynek w górach,…

Czytaj dalej

Targi Ślubne Katowice 5 luty 2017

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych na nasze stoisko(sektor N) podczas Międzyplanetarnych Targów Ślubnych, które odbędą się 5 lutego 2017 w Katowicach…

Czytaj dalej

Ferie w Hotelach Diament

Rozpoczynające się ferie to doskonała okazja na wypoczynek w znakomitej, zimowej scenerii. W tym czasie wiele osób decyduje się na…

Czytaj dalej

Lobby Bar Atmosfera zaprasza na gliwicki Festiwal Smaku

Gliwice, 9 stycznia 2017 r. – Pierwsza edycja Festiwalu Smaku w Gliwicach ruszyła. Przez pięć dni, w niemal 30 restauracjach…

Czytaj dalej

Noworoczny toast ze Sławomirem Chrzczonowiczem

Zanim wzniesiemy noworoczny toast warto przypomnieć sobie burzliwą historię szampana i jego błyskotliwą karierę. Mówiąc potocznie, zawsze wznosimy toast szampanem.…

Czytaj dalej

Wyróżnienie dla Restauracji Śląskiej

Jesteśmy dumni! Spośród 32 restauracji uczestniczących w tegorocznym Silesia Restaurant Week wyróżniono 5, w tym tylko jedną z Katowic. Nagrody…

Czytaj dalej
Back To Top
×Close search
Search