skip to Main Content
Menu
„Kuchnia I Wino. Jesienny Bukiet Smaków I Opowieści O Winie”

Na spotkanie ze Sławomirem Chrzczonowiczem – znanym ekspertem w dziedzinie winiarstwa, autorem przewodników i przedstawicielem Stowarzyszenia Sommelierów Polskich – zaprosiła sympatyków i koneserów wina Restauracja Cesarska w Chorzowie (zlokalizowana w Hotelu Diament Arsenal Palace). Wieczór„Kuchnia i wino. Jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira Chrzczonowicza”, zorganizowany 10 listopada, był połączony z degustacją kuchennych przysmaków i specjalnie dobranych win. Goście prócz zaspokojenia zmysłów smaku i węchu, mogli także zaspokoić swą ciekawość, poznając tajniki sztuki winiarskiej.

Spotkanie było m.in. okazją do skosztowania wybornego, jesiennego menu Restauracji Cesarskiej, w którym znalazły się m.in. kaczka kładziona na pieczonych plastrach jabłek w majeranku, dzwonko labraksa z bekonowym torcikiem ziemniaczanym, czy pomarańczowo – tymiankowy krem brûlée.
W towarzystwie dań pojawiły się takie wina jak Moulin de Gassac Sauvignon, Riesling Classic Bestheim czy Hunky Dory.

Na wieczór ze Sławomirem Chrzczonowiczem zostali zaproszeni także autorzy znanych blogów kulinarnych oraz winiarskich.

Wydarzenie było zapowiedzią wprowadzenia nowej selekcji win w Hotelach Diament. Od 14 listopada dostępna jest ona we wszystkich czternastu obiektach sieci. Wyjątkowość nowej oferty polega na tym, że znajdują się w niej wina niedostępne w regularnej sprzedaży sklepowej. Nad ich doborem czuwał osobiście Sławomir Chrzczonowicz. Goście będą mogli skosztować nowych win zarówno w restauracji, jak i w hotelowych pokojach. W recepcji będzie można zaś wkrótce zakupić specjalnie skomponowane zestawy podarunkowe, szczególnie przydatne jako elegancki prezent w biznesowych okolicznościach.

Po więcej szczegółów dotyczących zakupu wina zapraszamy Państwa do naszych recepcji!

Back To Top
×Close search
Search