skip to Main Content
Menu

Niezapomniana zabawa i moc atrakcji w górskim klimacie to najlepszy sposób na aktywny, wiosenny wypoczynek. Na taki wypoczynek zaprosiliśmy grupę czterdziestu podopiecznych Fundacji ISKIERKA. Najmłodsi goście wraz z rodzicami i opiekunami mogli zaczerpnąć oddechu w sprzyjającym klimacie gór Beskidu Śląskiego i wygodnych przestrzeniach SPA & Wellness Hotel Diament w Ustroniu.

Z Fundacją ISKIERKA, organizacją zajmującą się budowaniem systemów wsparcia dla dzieci z chorobą nowotworową
i ich rodzin, współpracujemy od pięciu lat. Co roku, w ramach organizowanej przez Fundację „Akcji Lato” gościmy
w swoim hotelu w Ustroniu maluchów, dla których wspólnie z ISKIERKĄ przygotowujemy szereg atrakcji i zajęć dopasowanych do potrzeb naszych najmłodszych gości.

Tak też było podczas tegorocznego obozu. Dzieci wraz z rodzicami mogły spędzić chwile wytchnienia w wyjątkowym, górskim klimacie. Podczas pobytu w Beskidzie dzieci i rodzice brali udział w zabawach i zajęciach terapeutyczno-edukacyjnych. Odwiedziny w Leśnym Parku Niespodzianek i malowniczym Cieszynie ucieszyły wszystkich. Nasi goście mogli skorzystać z pełnej gamy atrakcji dostępnych w SPA & Wellness Hotel diament Ustroń w tym basenu i placów zabaw. Jedną z głównych atrakcji wyjazdu były warsztaty kulinarne, które, jak co roku, przysporzyły dzieciom wiele radości i niezapomnianych chwil.

Od pięciu lat mali bohaterowie Iskierki wznoszą się w naszym Hotelu na wyżyny sztuki kulinarnej pod okiem znanych w dziedzinie kulinariów fachmanów. W tym roku gościem specjalnym warsztatów był Marcin Czubak, finalista programu TV „Top Chef”, reprezentant Polski podczas zawodów Escoffier organizowanych przez Cordon Blue w Londynie i ongiś, prywatny kucharz prezydenta Republiki Gabonu. Mistrz zaprosił dzieci do kulinarnej przygody
z… pierogami.

Na stołach zagościły czarowne pierożki z buraków z kozim serem, orzechem włoskim i dressingiem rabarbarowym, pierożki szpinakowe z ricottą, szałwią oraz szalotką, smażone pierożki z policzkiem wołowym, puree z selera zieloną cebulką i sosem sojowym oraz pierożki z ananasem, serkiem mascarpone i mango chilli. Oryginalne menu przygotowane zostało na bazie autorskich przepisów utalentowanego gościa.

– Cieszymy się, że razem z Hotelami Diament możemy spełniać marzenia dzieci – mówi Aneta Klimek-Jędryka, dyrektor Fundacji ISKIERKA. Od pięciu lat Iskierkowa grupa maluchów robi kulinarne zamieszanie w Ustroniu. Z naszymi podopiecznymi gotowało już wiele znanych osobistości. I tak, razem z Jarosławem Boberkiem lepiliśmy kluski śląskie, w roku ubiegłym z tematem zdrowych deserów zmierzyliśmy się pod okiem Mistrza Świata Młodych Cukierników Michała Doroszkiewicza, a tym razem zaprosiliśmy dzieciaki do kulinarnej przygody z szefem kuchni, Marcinem Czubakiem. Czas spędzany w górach to dla najmłodszych nie tylko zabawa, ale także terapia i edukacja. Dzięki wspólnym staraniom, wraz z Hotelami Diament pozwalamy dzieciom i ich rodzicom choć na moment zapomnieć o chorobie i trudach codzienności – dodaje Aneta Klimek-Jędryka.

– Z Fundacją ISKIERKA współpracujemy od 2011 roku. Podopiecznych ISKIERKI corocznie gościmy w malowniczo położonym w górskich okolicach, SPA & Wellness Hotelu Diament Ustroń. Na przyjazd naszych najmłodszych gości jesteśmy zawsze dobrze przygotowani, mamy bowiem świadomość, że dobrze zorganizowany wypoczynek dzieci jest istotnym elementem terapii. Dlatego też wybór lokalizacji w Ustroniu nie należy do przypadkowych. SPA & Wellness Hotel Diament Ustroń jest laureatem pierwszej nagrody w prestiżowej kampanii Hotel Przyjazny Rodzinie w kategorii „Najlepszy Hotel na Wypoczynek dla Rodzin z Dziećmi” oraz „SPA Prestige Awards” w kategorii „Baby SPA” mówi Andrzej Kłapyta, wiceprezes Spółki Hotele Diament S.A. Współpraca z Iskierką jest naszym w pełni świadomym wyborem, bardzo doceniamy profesjonalizm i zaangażowanie z jakim działają pracownicy Fundacji a uśmiechy na twarzach dzieci, które mamy przyjemność Gościć są dla nas bezcenne – dodaje Andrzej Kłapyta.

Obiekty sieci Hotele Diament zapewniają swym gościom wiele udogodnień, dzięki którym, wypoczynek rodzin
z dziećmi w różnym wieku jest prawdziwie komfortowy. Wyposażenie pokoi wraz z niezbędnymi zabezpieczeniami, odpowiednie przystosowanie hotelowej restauracji, specjalne menu, edukacyjne place zabaw, zabiegi Baby Spa oraz elastyczne warunki pobytu, to tylko niektóre z elementów stworzonych z myślą o rodzinnych przyjazdach do Hoteli Diament. Za wsparcie przy dotychczasowych działaniach Fundacji Iskierka Hotele Diament otrzymały statuetkę „Przyjaciel Fundacji ISKIERKA”.

Back To Top
×Close search
Search