skip to Main Content
Menu
Dlaczego Przerwa Na Posiłek Podczas Konferencji Jest Tak Ważna?

Dlaczego przerwa na posiłek podczas konferencji jest tak ważna?

Spotkania biznesowe, szkolenia lub konferencje często wymagają, zarówno od prelegentów, jak i uczestników pełnego skupienia i pracy obu stron. Podczas kilkugodzinnych wykładów warto pamiętać o tym, aby zadbać o Wasze dobre samopoczucie i komfort. Dobrze zaplanowany catering i przerwa na posiłek pozwoli nie tylko na zaspokojenie głodu i pragnienia uczestników, ale także stanowić będzie dobrą okazję do chwili odpoczynku lub wymiany poglądów.

Najczęściej wybieranym wariantem jest przerwa kawowa w wersji owocowej. Poza napojami gorącymi oraz wodą lub sokiem na stołach znajdą się także smoothie owocowe, mus waniliowy z owocami, kruche rożki z nadzieniem oraz owoce filetowane. Menu cateringowe można urozmaicić także o przekąski finger food na słodko np. panna cotta z sosem truskawkowym, świeżo wypiekane ciastka cynamonowe, tapioka na mleku kokosowym z mango lub wytrawnie- roladka z omleta faszerowana musem kurkowym i pietruszką, mini croissant z szarpaną wieprzowiną i jalapeno lub hummus ze świeżymi warzywami.

Jeśli planujesz całodniową konferencję, warto pomyśleć także o przerwie na lunch. Głód może wywołać rozdrażnienie wśród uczestników spotkania, co może wpłynąć na pogorszenie ich samopoczucia, a także obniżyć poziom koncentracji oraz skupienia. W takiej sytuacji przyswajanie wiedzy i aktywny udział w konferencji może stać się dla nich znacznie trudniejszy.

W naszej restauracji lunche przygotowujemy z sezonowych produktów w oparciu o preferencje żywieniowe gości- dieta wegańska, wegetariańska, bezglutenowa lub bez laktozy.

Nasi goście na lunch najchętniej wybierają Krem marchewkowy z imbirem i mlekiem kokosowym (opcja wegetariańska) lub francuską zupę z kurczakiem, marchewką i groszkiem. Faworytem wśród potraw na drugie danie jest roladka drobiowa faszerowana kaszą i boczkiem z modrą kapustą z suszoną figą i gratinem ziemniaczanym lub wegetariańska lasagne ze szpinakiem i dynią na sosie pomidorowym.

Opowiedz nam o swoim spotkaniu i jego uczestnikach, a my pomożemy w wyborze posiłków i przygotujemy specjalne menu na przerwę kawową oraz lunch.

Chcesz dowiedzieć się więcej? Skontaktuj się z nami, a my przedstawimy Ci pełną ofertę cateringową z możliwością personalizacji.

Chcesz dowiedzieć się więcej?

Skontaktuj się z nami, a my przedstawimy Ci pełną ofertę cateringową z możliwością personalizacji.
centralnydzialsprzedazy@hotelediament.pl!

Back To Top
×Close search
Search