Światowej sławy tenor Andrea Bocelli wystąpi na Tarczyński Arenie we Wrocławiu. To wyjątkowe wydarzenie zgromadzi miłośników muzyki operowej, a także fanów jego niezwykłego głosu i interpretacji. Artysta, który występował na największych scenach świata, zaprezentuje repertuar obejmujący zarówno klasyczne arie, jak i światowe przeboje. W artykule przybliżamy sylwetkę Bocellego, szczegóły koncertu, informacje o biletach oraz propozycje zakwaterowania we Wrocławiu.

Już 18 września zapraszamy na Rejs Kulinarny z Restauracją Poziom+ statkiem Foxtrot w Gliwicach. Będzie to połączenie rejsu oraz kulinarnej uczty śląskiej. Dowiedz się, co będziemy serwować naszym Gościom i dlaczego warto wziąć udział w tej imprezie!
Śląskie Menu na rejsie
Postawiliśmy na tradycyjną śląską kartę dań, która zabierze naszych Gości w kulinarną podróż. Przygotowaliśmy dla Państwa przystawkę, danie główne, deser. Postaramy się Wam przybliżyć te śląskie przysmaki.
Przystawka: Hauskyjza z pszennymi grzankami i domowymi powidłami śliwkowymi
Hauskyjza to śląski ser smażony. Ten, który Państwo będę mogli spróbować na rejsie, jest przygotowany w naszej kuchni. To tradycyjne danie pochodzące ze wsi Świbie w Powiecie Gliwickim. Hauskyjzę tradycyjnie przyrządzano ze zgliwiałego białego sera i zazwyczaj była podawana na kolację.
Danie główne: Himmelreich Śląski raj
Zastanawiacie się pewnie, czym jest Himmelreich Śląski? Himmelreich dosłownie oznacza śląski raj. Jest to wieprzowina po śląsku niegdyś podawana
na stołach wyższych sfer.
Deser: Legumina staropolska / mus truskawkowy / owoce
Legumina to deser znany i serwowany w całym regionie. Nasi kucharze korzystają z przepisu pochodzącego z Dzięgielowa koło Cieszyna. Mleczny deser to świetne zwieńczenie dań podawanych w trakcie rejsu.
Zarezerwuj miejsce na statku!
Miejsce na rejs kulinarny z Restauracją Poziom możesz zarezerwować już teraz. Bilety można nabyć za pośrednictwem Marina Gliwice.
Cena biletów to 135 zł, a w przypadku dzieci do 10. roku życia to 85 zł.
Bilety można rezerwować już teraz pod numer telefonu: 608 010 383.
Zapraszamy również na fanpage na Facebook ’u Resturacji Poziom+: https://www.facebook.com/poziomfoodandwine/
Do zobaczenia 18 września!