skip to Main Content
Menu
Sławomir Chrzczonowicz Poleca Wino Na Jesień

Jesień…

Coraz chłodniejsze, jesienne dni skłaniają do pewnych zmian naszego trybu życia. Zmienia się pogoda, krótsze są dni, a w ślad za tym zmienia się również nasz jadłospis. Znikają gdzieś lekkie sałatki, owoce morza czy pasty, pojawiają się za to mięsa, dania z grzybów, dziczyzna. Trzeba jakoś stawić czoła szarudze, deszczom i chłodom. Inne pijemy też wina. Do cięższych dań, zwłaszcza z czerwonych mięs czy dziczyzny potrzebujemy pełnych, bogatych i intensywnych win czerwonych. Możemy je znaleźć w restauracjach Hoteli Diament, gdzie z powodzeniem towarzyszą znakomitej tutejszej kuchni. Na przykład Primitivo Luccarelli z włoskiej Apulii – głębokie, o rubinowej barwie, z aromatami śliwek i wiśni, rozgrzewające, miękkie i zmysłowe, doskonale podkreśli smak wołowiny duszonej z grzybami, jagnięcego combra czy polędwiczki wieprzowej w sosie z borowików.

Zapraszamy!

 

Sławomir Chrzczonowicz – ekspert i znawca win, autor książek o winie.

Back To Top
×Close search
Search