Jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira Chrzczonowicza

W dniu 06.12.2017 w Restauracji Atmosfera w Parku Hotelu Diament Zabrze o godzinie 18.00 odbędzie się spotkanie degustacyjne "Kuchnia i wino - jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira Chrzczonowicza". Tematem przewodnim jest "Kuchnia Staropolska".

Na przystawkę Park Hotel Diament Zabrze przygotował oscypka grillowanego z konfiturą z malin oraz plastry wędzonej gęsi.
Danie główne to comber z polskiej jagnięciny z pieczonym batatem z purée buraczanym i doskonała polędwiczka z sarny z rydzami w sosie winnym.
Wszystko zakończone będzie deserem w postaci sernika z bryndzy i białej czekolady lub strudla z jabłkiem.

Degustację urozmaici spotkanie ze Sławomirem Chrzczonowiczem, podczas którego Goście będą mogli posłuchać tego wybitnego eksperta i znawcy win.

 

Serdecznie zapraszamy - konieczna rezerwacja miejsc!

Dowiedz się więcej