Lobby Bar Atmosfera Gliwice na Festiwalu Smaku

Od 15 do 19 stycznia 2018 trwa Festiwal Smaku w Gliwicach. Lobby Bar Atmosfera Gliwice serdecznie zaprasza na to wyjątkowe wydarzenie, podczas którego zaserwujemy autorskie menu: PRZYSTAWKA Krem z ciecierzycy / Chips z jarmużu / Czerwony pieprz DANIE GŁÓWNE Linguine aglio olio e peperoncino / Bekon / Świeża mięta / Ser grana padano DESER Parfait […]

Więcej

WOŚP – Licytuj pobyt w Hotelach Diament

Hotele Diament wraz z portalem Fly4Free wpierają Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Licytuj pobyt w Hotelach Diament: www.fly4free.pl/gramy-26-final-wosp/

Więcej

Zapraszamy na Festiwal Śląski!

Już od dziś przez cały styczeń 2018 zapraszamy na Festiwal Śląski w Restauracji Ślaskiej w Katowicach, Restauracji Cesarskiej w Chorzowie oraz Restauracji Vacanza w Siemianowicach Ślaskich. Śląskie dania w specjalnych festiwalowych cenach - zestaw żur oraz rolada, kluski śląskie i modra kapusta za 35 zł zaś pozostałe dania kuchni śląskiej w obniżonej cenie o 20% […]

Więcej

Warsztaty food and wine pairingu – relacja z wydarzenia

W dniu 07.12.2017 w Restauracji Cesarskiej, mieszczącej się w Hotelu Diament Arsenal Palace, odbyły się wyjątkowe warsztaty food and wine pairingu. Podczas prawie trzygodzinnego spotkania degustacyjnego mieliśmy możliwość przekonać się jak, dzięki odpowiedniemu połączeniu wina i jedzenia, osiągnąć można zupełnie nowe smaki dobrze nam znanych potraw. Czym jest food pairing? Jest to niezwykle modny ostatnimi […]

Więcej

„Kuchnia i wino – jesienny bukiet smaków” – relacja z wydarzenia

W dniu 6 grudnia 2017 w restauracji Atmosfera mieszczącej się w Park Hotel Diament Zabrze, odbyło się spotkanie degustacyjne pod tytułem „Kuchnia i wino - jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira Chrzczonowicza". Degustacja prowadzona była przez wspomnianego wcześniej Sławomira Chrzczonowicza, który o winie pisze od połowy lat dziewięćdziesiątych i jest jednym z największych […]

Więcej

Araldica Moscato d’Asti – Zwiewne, lekkie i świąteczne

Mało jest win tak niezwykłych jak pochodzące z Piemontu Moscato d’Asti. Czym wyróżnia się ono na tle innych win? Po pierwsze jest ono białe, słodkie i musujące, a po drugie zawiera zaledwie 5,5% alkoholu. Przy pierwszym spotkaniu, na pewno wyczujemy jego przyjemny aromat. Typowe dla muskatu aromaty jabłek, brzoskwiń, gruszek, winogron z nutami mango, tworzą […]

Więcej

Dourthe N°1 – historia sukcesu.

Początki rodzinnej firmy Dourthe, sięgają aż 1840 roku. To właśnie w tym czasie młody Dourthe zajmował się handlem, a zarobione pieniądze inwestował w liczne posiadłości, w których produkował wina. Smak jego win był tak wyjątkowy, że inni producenci zaczęli podpatrywać i stosować metody oraz standardy produkcji opracowane przez Dourthego. To właśnie ta innowacyjność zapoczątkowana przez […]

Więcej

Warsztaty food and wine pairingu w Restauracji Cesarskiej

W dniu 07.12.2017 w Restauracji Cesarskiej mieszczącej się w Hotelu Diament Arsenal Palace o godzinie 18.00 odbędzie się warsztaty food and wine pairingu, Czym jest food pairing? Jest to niezwykle modna ostatnimi czasy metoda łączenia ze sobą różnych składników, które zbudowane są z podobnych cząsteczek związków chemicznych. Kucharzem, który w ogromnym stopniu przyczynił się do […]

Więcej

Jarmarki Bożonarodzeniowe

Jak co roku, wraz ze zbliżaniem się Świąt Bożego Narodzenia i pierwszymi opadami śniegu, na mapie Europy pojawiają się Jarmarki Bożonarodzeniowe. Jest to tradycja, która trwa już od wielu lat i z roku na rok cieszy się coraz większym zainteresowaniem.   Najpopularniejsze Jarmarki Bożonarodzeniowe w Europie Bruksela, Belgia Jednym z największych i najbardziej popularnych jarmarków […]

Więcej